Tyre Talk

Bridgestone utrustar nya Porsche Cayenne

Porsche Cayenne utrustas med Bridgestones toppdäck Dueler H/P Sport. Det nya samarbetet markerar också återkomsten för leverans av originalutrustning till Porsche.

Bridgestone Dueler H/P Sport

  • Två storlekar av Dueler H/P används på nya Porsche Cayenne
  • Dueler H/P Sport har designats och utvecklats vid Bridgestone European Technical Centre
  • Mixade däckstorlekar medger förbättrad stabilitet och mer dynamisk körning

Bridgestone har blivit utvald av Porsche som leverantör av däck till den tredje generationen av Porsche Cayenne. Dueler H/P Sport som monteras med både 19 (1) och 20-tums däck (2) har utvecklats vid Bridgestone European Technical Centre i Rom. Däcken kommer att tillverkas vid Bridgestones fabrik i polska Poznan.

Det här är en anmärkningsvärd återkomst för Bridgestone som originalleverantör till Porsche. Den nya Porsche Cayenne bygger på 15 års framgångar och den nya modellen har redan genomgått en omfattande och utmanande serie av tester. För att vara en SUV har den egenskaper av en sportbil med de nya däcken i olika storlekar, och rullar minst på 19-tummare. De mixade däcken förbättrar stabiliteten och ger en mer dynamisk körning i kurvor. Originaldäcken från Bridgestone kommer att markeras med N0 på däckssidan.

Christophe De Valroger, vice President för OE Europe säger i en kommentar: “Vi är mycket stolta att ha blivit utvalda som leverantör till detta ikoniska fordon. Det är ett stort erkännande för oss att få slutföra detta arbete till en av världens mest krävande biltillverkare. Det här är också ett fantastiskt kvitto på våra produkters kvalitet och vårt ledarskap inom däckutveckling, och visar styrkan i vårt samarbete med Porsche.”

1. 255/55 ZR19 fram och 275/50 ZR19 bak
2. 275/45 ZR20 fram och 305/40 ZR20 bakMer information:

Vanessa Pihlström, Marketing Specialist
Mobil: +46 70 669 94 14
E-post: vanessa.pihlstrom@bridgestone.eu


Om Bridgestone

Som världens största tillverkare av däck och produkter av gummi leder Bridgestone vägen inom kvalitet och tekniska produktinnovationer och tjänster. Bolaget grundades 1931 i den lilla staden Kurume, Japan på ön Kyushu av Shojiro Ishibashi. Idag är Bridgestone ett världsomspännande företag med 140.000 medarbetare 178 tillverkningsanläggningar i 25 länder och med en närvaro på 150 marknader. Var femte fordon i världen kör idag med Bridgestonedäck. Bridgestones ambition är att erbjuda produkter och tjänster med överlägsen kvalitet som möter kundernas behov av kvalitet och säkerhet.

För mer information om Bridgestone i Sverige, bridgestone.se Du kan också hitta oss på Facebook.