Tyre Talk

Aston Martin utser Bridgestone till projektpartner


Bridgestone har blivit utvalda av Aston Martin som officiell projektpartner för nya DB11-modellen som premiärvisades i Genève och lanseras senare under 2016.

Aston Martin utser Bridgestone till projektpartner.

Under detta spännande samarbete kommer Bridgestone supporta Aston Martin med teknisk utveckling, hållbarhetstester och vara del av den globala medielanseringen. Dessutom får Aston Martin tillgång till en av däckvärldens mest avancerade testbanor – Bridgestones European Proving Ground (EUPG) i Aprilia, Italien.

Christophe de Valroger, Vice-President Original Equipment, Bridgestone Europe berättar: "Bridgestone är stolta över att fortsätta sitt långa partnerskap med Aston Martin och utses till leverantör för detta förstklassiga utvecklingsprojekt med nya spännande DB11-modellen.
Att få arbeta med en av världens lyxigaste sportbilsikoner är inte bara ett privilegium för våra ingenjörer – det är även en stor möjlighet för oss att höja ribban när det gäller däckkonstruktion, effektivitet och prestanda.”

Bridgestone har haft ett nära samarbete med Aston Martin inom däck-utveckling under många år, med bland annat projekt som DB9, V8 Vantage S och Rapide och nu den exceptionella nya DB11- modellen som kommer utrustas med nästa generation av Bridgestones flaggskeppsmodell inom UHP sportdäck; Potenza S007. 
För ytterligare information vänligen kontakta: 

Vanessa Pihlström, Marketing Specialist Sweden Tel: +46 (0) 60 14 06 34
Mob: +46 (0) 70 669 94 14
E-mail: vanessa.pihlstrom@bridgestone.eu

Alternativt:

Andreas Killander, PR-ansvarig
Mob: +46 (0)70-206 66 16
E-post: andreas.killander@sweetpop.se

Bilder: Högupplösta produktbilder för publicering finns i bildmappen
Följ gärna Bridgestone på MyNewsdesk för fler nyheter: http://www.mynewsdesk.com/se/bridgestone.

Om Bridgestone

Som världens största tillverkare av däck och produkter av gummi, är Bridgestone ledande inom kvalitet samt tekniska produktinnovationer och tjänster.

Bolaget grundades 1931 i den lilla staden Kurume, Japan på ön Kyushu av Shojiro Ishibashi. Idag är Bridgestone ett världsomspännande företag med 140.000 medarbetare 178 tillverkningsanläggningar i 25 länder och med en närvaro på 150 marknader. Var femte fordon i världen kör idag med Bridgestonedäck.

Bridgestones ambition är att erbjuda produkter och tjänster med överlägsen kvalitet som möter kundernas behoven av funktionalitet och säkerhet.