'Bridgestone introducerar det nya lastbilsdäcket R249II EVO Ecopia för styraxlar tar dig längre än någonsin tidgare till en ännu lägre kostnad per kilometer*.

R249II EVO Ecopia kan fås i dimensionen 315/60R22,5 och har konstruerats för att ge markant minskat ojämnt slitage för kraftigt förbättrad total körsträcka under däckets livslängd*, samtidigt som rullmotståndet har sänkts, vilket gör att åkeriföretagare kan sänka sin bränsleförbrukning.

Längre total körsträcka

Nya tekniker fördelar accelerations- och bromskraften som verkar på däcket jämnt, vilket reducerar risken för ojämnt slitage markant. Den optimerade gjutgränsen och bandspänningen minskar energin som nöter på skulderribban. Som en följd av detta har däckets livslängd kunnat förlängas och det går att köra betydligt längre med däcket under dess livslängd.

Genom att använda avancerade NanoPro-Tech-gummiblandningar som minskar den invändiga friktionen undviker man dessutom energiförluster i det översta gummiskiktet när däcket roterar. R249II EVO är det kompromisslösa svaret för hög bränsleeffektivitet med sin exceptionella livslängd och hållbarhet.

Ökad lastkapacitet

R249II EVO Ecopia, som tar plats bland övriga däckmodeller i den innovativa däckserien Ecopia, är utrustat med Turn-in-Ply tekniken som ger en starkare och tåligare vulst som ökar däckets hållbarhet och gör det möjligt att transportera tyngre last.

”Åkeriägarna behöver ett däck med utmärkt hållbarhet och som även gör att de kan spara maximalt med bränsle. Detta är exakt det som de får med R249II EVO Ecopia”, säger Harald Van Ooteghem, Senior Manager, marknadsföringsplanering på Bridgestone Europa.

R249II EVO Ecopia i dimensionen 315/60R22,5 finns nu att köpa för marknaderna ersättningsdäck och originalutrustning.

(*) baserat på egna beräkningar samt på tester genomförda i Spanien, Frankrike och Nederländerna 2012.

Related Tyres