ADCO Retreads, med bas i Portadown, har beslutat sig för att utveckla affärsverksamheten efter att ledningen köpts ut, i form av ett samarbete med Bandag.

Företaget kan stoltsera med 30 års branscherfarenhet och har beslutat sig för att ta detta djärva steg i syfte att konsolidera företaget och växa.

Bridgestones chef för regummeringsutveckling, Terry Salter, säger att en strategi med en allians, där man samarbetar på marknaden med Bandag har skapat en hållbar lösning på medellång och lång sikt.

Terry Salter: ”ADCO är måna om att integrera varumärket Bandag och till följd av detta kommer vi att omprofilera företagets webbplats, fordon och skyltar.

”Vi är mycket nöjda över att inleda en ny affärsrelation med ett företag som kommer att dra nytta av styrkan i vårt nationella erbjudande. De nya skyltarna är också strategiskt viktiga för oss eftersom de ger vår franchise en närvaro på Nordirland efter 25 års frånvaro.”

ADCO väntas kunna se en omedelbar fördel genom tillgången till Bandags regummeringslager och service och underhåll av däckstommar för Bridgestones fordonsparkverksamhet på Nordirland, specifikt kontraktet med Ulster Bus.

Terry tillägger: ”Vi arbetar målmedvetet för att upprätthålla kvalitetskraven genom ett åtagande att installera en Bandag 7400U Shearography och här kommer ADCO att spela en viktig roll.

”Vi beräknar att regummeringsvolymerna inledningsvis ska nå 5 500 per år, med en ambition att växa till 8 000 per år under den första franchise-perioden.

Att Bandag med lätthet skulle kunna säkerställa en jämn tillgång på däckstommar var också något som ansågs som en viktig faktor för ADCO, liksom det omfattande europeiska nätverket.

Bridgestone köpte upp Bandag incorporated 2007, och därmed bildades Bridgestone Bandag, LLC.

I april 2008 slog man samman sälj- och marknadsteamen på Bridgestone Bandag, LLC och lastbils- och bussdivisionen BSA:s (Bridgestone Americas Inc.) dotterbolag och däckföretag, detta för att kunna erbjuda åkeri- och återförsäljarkunder övergripande däcklösningar i ett och samma paket. Den nya gruppen går under namnet Bridgestone Bandag Tire Solutions (BBTS).

I dag är Bridgestone Bandag Tyre Solutions (BBTS) en division inom Bridgestone Americas Tyre Operations (BATO). Det gör att de båda grupperna kan erbjuda sina kunder bättre service genom att tillhandahålla en helhetslösning för underhåll som backas upp av ett komplett utbud av nya regummerade lastbilsdäck.

Related Tyres