Blizzak

ICE Ny

Extrem vinter Bil Däck

Bridgestone Blizzak ICE

Blizzak

ICENy

Extrem vinter Bil Däck

Blizzak ICE är en odubbat vinterdäck som är byggt för att klara krävande förhållanden med snö och is i måttligt tempererat och subarktiskt klimat.
  • 8 % kortare bromssträcka på is än föregångaren 1
  • Håller 25 % längre än föregångaren 1
  • Skapar mindre buller än dubbade däck i genomsnitt 2
Läs merSkaffa Blizzak ICE
Skaffa Blizzak ICE

Visa alla storlekar

Please fill in an alt
2D and 3D sipes help Blizzak ICE stop faster on snowy and icy roads
Please fill in an alt
Please fill in an alt
Please fill in an alt
Please fill in an alt
Blizzak ICE is a winter tyre designed to help you feel safe and prepared on ice-covered roads.

Tekniska egenskaper och fördelar

Denna illustration förklarar hur spåren i slitbanan på Blizzak ICE är optimala för körning på vintervägar utan störande däckbuller i kupén.
Bridgestone icons 2020_correct-dev-names

Unika sajpningar och klackar i slitbanan

Förläng däckets livslängd
Rätt däckmönster kan göra hela skillnaden för ett vinterdäck. Vi utformade slitbanan på Blizzak ICE med flera sajpningar och styvare klackar – de upphöjda gummidelarna på däcket – för att ge däcket bättre grepp och bromsförmåga i snö och is. Det hjälper också däcket att klara de allra tuffaste vinterförhållanden och behålla sin suveräna prestanda under lång tid.
Illustrationen förklarar hur multicellblandningen på Blizzak ICE-vinterdäck fungerar.
Bridgestone icons 2020_correct-dev-names

Optimala spår i slitbanan

Minska däckbullret i kupén
En bekväm resa handlar inte bara om trygghet och kontroll – det handlar också om att kunna njuta av en lugn och tyst körning. Oberoende tester visar att Blizzak ICE uppnår en lägre bullernivå än genomsnittliga dubbade däck tack vare sitt optimala slitbanemönster.2 Trots att däckmönstret innehåller höga klackar gör spåren att luften cirkulerar bättre och minskar risken för buller i kupén.
Denna illustration förklarar hur de unika mönsterklackarna och sajpningarna på Blizzak ICE vinterdäck gör hela skillnaden vid körning på isiga vägar.
Bridgestone icons 2020_correct-dev-names

Kraftfull multicellblandning

Minskar risken för slirning
Blizzak ICE är ett vinterdäck som är utformat för att du ska känna dig trygg och förberedd i alla typer av vinterkörning, särskilt på isiga vägar. Slirning inträffar när en tunn vattenfilm bildas ovanpå isen och hindrar däcken att få kontakt med vägbanan. För att förebygga detta använder Blizzak ICE en multicellblandning som absorberar vatten från isen för att uppnå ett fast grepp.

Rättsligt meddelande

1 Kortare bromssträcka och längre livslängd
Baserat på interna tester som utförts i Bridgestone-anläggningar jämfört med Blizzak WS80. Däckstorlek: 215/55 R17. Däckets livslängd beror på körstil, däcktryck, underhåll av däck och fordon, väderförhållanden o.s.v.

2 Lägre buller i kupén
Test utfört av TÜV SÜD på Bridgestones begäran i oktober–november 2018 i Neubiberg (Tyskland) med VW Golf VII och däckstorlek 205/55 R16. Blizzak ICE jämfört med prestanda för Bridgestones dubbdäck och främsta konkurrentens dubbdäck i samma segment. Bilaga rapport nr. [713143908-03]. Objektivt buller i kupén (dB) Bridgestone Blizzak ICE (63,4dB), Nokian Hakkapeliitta 8 (70,0dB), Bridgestone Spike-02 (70,4dB), Bridgestone Noranza 001 (70,7dB), Nokian Hakkapeliitta 9 (71,2dB).

Dela din upplevelse med
Blizzak ICE
Tyre

Hitta återförsäljare

Sök återförsäljare genom att ange postnummer eller ort

Bilden visar Bridgestone vinterdäck på en vit bil som kör på en snötäckt väg.