'Bridgestone flyttar tillbaka gränserna för prestanda och däcklivslängd med R168PLUS, ett däck som erbjuder överlägset slitningsmotstånd, lägre rullmotstånd och längre livslängd.

”Nya R168PLUS levererar det som åkeriföretagare med regionala körningar behöver mest i dag: däckstommar med hög hållbarhet och lång livslängd för att sänka totalkostnaderna för däcket under dess livslängd, kombinerat med ett lägre rullmotstånd för sänkta bränslekostnader”, säger Harald Van Ooteghem, Senior Manager, marknadsföringsplanering på Bridgestone Europa.

Prestandadäcket

Behovet av ännu lägre kostnader per kilometer vägledde Bridgestones ingenjörer när de utvecklade däcket, som är extremt hållbart tack vare den avancerade gummiblandningen och den robusta däckstommen . Den senaste, förstärkta gummiblandningstekniken integrerades i nya R168PLUS, vilket resulterar i bättre prestanda och ett ökat slitningsmotstånd. Ett bredare toppband ger ökat skydd mot penetreringar samtidigt som det speciella däckmönstret bidrar till att stenar inte fastnar lika lätt och även ger däcket ett bra skydd mot klumpbildning.

Däckets totala livslängd

R168PLUS kännetecknas av en robust konstruktion hos däckstommen, vilket gör att däcket lämpar sig perfekt för användning enligt ”flera liv”-konceptet – Total Tyre Life by Bridgestone – med avancerade Bandag R168-regummeringar. Bandags premiumregummering ser inte bara ut som ett nytt däck, det erbjuder också en enastående kvalitet, tillförlitlighet och livslängd, liknande den för Bridgestone originaldäck.

R168PLUS i dimensionen 385/65R22,5 kommer att vara tillgängligt för marknaderna ersättningsdäck och originalutrustning från och med den 1 oktober.

Related Tyres