'Bridgestone presenterar det nya däcket ECOPIA H-TRAILER 001, ett specialdäck för lastbilar som har konstruerats för att spara mer bränsle vid motorvägskörning. Däcket är det senaste tillskottet i däckserien ECOPIA för motorvägskörning – den mest ekonomiska däckserie som Bridgestone någonsin har utvecklat.

Förbättrat rullmotstånd och grepp på våta vägbanor

ECOPIA H-TRAILER 001 har utmärkt prestanda vad gäller livslängd och hållbarhet, vilket starkt bidrar till att sänka kostnaderna per kilometer för åkeriägare. Däcket kombinerar den oöverträffad hållbarheten, slitagemotståndet, regummeringsbarheten och de utmärkta köregenskaperna från föregångaren, R109 Ecopia, samtidigt som det erbjuder markant lägre rullmotstånd och förbättrat väggrepp och bromsförmåga på våta vägbanor.

Genom att integrera Bridgestones exklusiva NanoPro-Tech™ gummiblandning, som minskar energiförlusterna har ECOPIA H-TRAILER 001 ett lägre rullmotstånd utan att detta påverkar däckegenskaper som dragkraft, grepp på våta vägbanor och total körsträcka under däckets livslängd. Däcket har även ett vågigt band som ökar stabiliteten och hållbarheten hos däckstommen, något som i sin tur möjliggör transport av tyngre laster och regummering av däckstommen.

Sänkt bränsleförbrukning

Oberoende vägtester* visar att ECOPIA H-STEER 001 och ECOPIA H-DRIVE 001 erbjuder 18,9 % respektive 26,5 % lägre rullmotstånd jämfört med den föregående ECOPIA-serien, vilket resulterar i en sänkning av bränsleförbrukningen med 4,4 %. Tillsammans med ECOPIA H-TRAILER 001 kan långdistansoperatörerna spara upp till 5 %* bränsle med en kombination av det nya släpdäcket och ECOPIA H-STEER 001, ECOPIA H-DRIVE 001 jämfört med den föregående ECOPIA-serien. Detta är en viktig fördel om man betänker att drivmedel står för cirka 25 % av de totala kostnaderna för fjärrtransporter.

”Tack vare en optimal balans mellan rullmotstånd och total körsträcka under däckets livslängd är ECOPIA-däcken svaret för åkeriägare som önskar sänka sina driftskostnader, såväl genom sänkta bränslekostnader som genom sänkta kostnader per kilometer”, säger Harald Van Ooteghem, Senior Manager marknadsplanering, affärsenheten Commercial på Bridgestone Europa.

Om ECOPIA-serien

Framtagen för avancerade, bränslemedvetna åkeriägare vars transporter går på motorvägar, tillhandahåller dessa ECOPIA-premiumdäck för fjärrtransporter radikalt lägre rullmotstånd, bränsleförbrukning och miljöpåverkan, samtidigt som däckets totala prestanda och säkerhet inte försämras. ECOPA-serien är banbrytande när det gäller förbättringen av miljöprestandan hos däck genom att de hjälper till att spara bränsle och sänka koldioxidutsläppen utan att kompromissa med vare sig säkerheten eller däcklivslängden.

Bridgestone lanserar det nya däcket ECOPIA H-TRAILER 001 i april 2013 (dimensionen 385/55 R22,5). Däcket fick betyget 8 för rullmotstånd, C för grepp på våt vägbana och har ett bullervärde 73 dB enligt de europeiska däckmärkningsbestämmelserna.

*Tester genomförda i juli 2011 av TÜV SÜD Automotive GmbH, som är en del av det ansedda internationella teknikserviceföretaget TÜV SÜD Group.

Related Tyres