'De nya däcken ECOPIA H-STEER 001 och ECOPIA H-DRIVE 001 (dimension 315/70 R22,5) presenterades för första gången i Europa på däckmässan Reifen International Tyre Fair i Essen 2012. Däcken är de mest miljövänliga och ekonomiska lastbilsdäck som Bridgestone någonsin har utvecklat.

Framtagna för avancerade, bränslemedvetna åkeriägare vars transporter går på motorvägar, tillhandahåller dessa båda ECOPIA-premiumdäck för fjärrtransporter radikalt lägre rullmotstånd, bränsleförbrukning och miljöpåverkan, samtidigt som däckets totala prestanda och säkerhet inte försämras.

ECOPIA H-STEER 001 och ECOPIA H-DRIVE 001 använder sig båda av Bridgestones exklusiva NanoPro-Tech™ gummiblandning som minskar energiförlusterna i det övre däckskiktet när däcket roterar. Dessa minskade energiförluster ger ett lägre rullmotstånd – men utan att kompromissa med andra däckprestandaområden som dragkraft, väggrepp på våta vägbanor och däcklivslängd.

Sänkt bränsleförbrukningen med 4,4 %

Oberoende vägtester* visar att ECOPIA H-STEER 001 och ECOPIA H-DRIVE 001 erbjuder 18,9 % respektive 26,5 % lägre rullmotstånd jämfört med den nuvarande ECOPIA-serien, vilket resulterar i en sänkning av bränsleförbrukningen med 4,4 %. Drivmedel står för 25 % av de totala kostnaderna för fjärrtransporter.

”Förutom mycket bra resultat i oberoende tester har kundernas återkoppling på de nya ECOPIA-däcken varit mycket positiv”, Harald Van Ooteghem, Senior Manager, marknadsplanering på Bridgestone Europa.

2011 började Bridgestone leverera ECOPIA H-STEER 001 och ECOPIA H-DRIVE 001 till en större lastbilstillverkare och listan kommer att utökas med andra under 2012. Bridgestone har även sålt ett begränsat antal däck till utvalda kunder för att samla in deras intryck före den officiella lanseringen med fler dimensioner under 2013.

*Tester genomförda i juli 2011 av TÜV SÜD Automotive GmbH, som är en del av det ansedda internationella teknikserviceföretaget TÜV SÜD Group.

Related Tyres