'Så sänker Bridgestone ägarkostnaderna för lastbilsdäck

I dagens tuffa ekonomiska klimat är åkeriföretagen satta under konstant press att sänka sina driftskostnader. Bridgestone har antagit denna utmaning och visar varför lastbilsåkerier bör fokusera på kostnaden per kilometer under däckets totala livslängd istället för på priset.

Nyckeln till detta ”Total Tyre Life”-program är Bridgestones metod för att förlänga däckets livslängd maximalt och därigenom sänka kostnaden per kilometer över däckets hela livscykel.

Däckstommar som är byggda för att hålla …

Cykeln börjar med nya Bridgestone premiumlastbilsdäck för styr-, driv- och traileraxlar, konstruerade för att använda de mest avancerade teknikerna utan att kompromissa med vare sig prestandan eller säkerheten. Waved Belt™ och Turn-In-Ply är två av Bridgestones mest avancerade tekniker som förbättrar däckstommarnas stabilitet och hållbarhet, vilket resulterar i såväl en lång första livscykel som perfekta förhållanden för regummering.

… för optimal regummering

Med hjälp av världens mest beprövade process för förhärdad regummering får Bandags filialer ut mesta möjliga av fordonsparkens däckstommar genom att ge däcket ett andra liv, och ofta ett tredje.

Fördelen för kunderna är att Bandag-regummeringen erbjuder prestanda som liknar den för nya däck, men till ett mycket lägre pris. Regummerade däck ger i genomsnitt 30 % lägre kostnad per kilometer jämfört med nya lastbilsdäck. Produktionen av regummerade däck innebär även miljöfördelar eftersom det används mindre resurser och koldioxidutsläppen som genereras är cirka 30 % lägre än motsvarande produktion av nya däck.

Bridgestone har utvecklat ett brett utbud av däckmönster som kan fås som regummerade däck, och däckmönstren täcker in alla användningsområden och användningsförhållanden i Europa.

Med sin lika solida samarbetspartner, Truck Point – det största obereoende nätverket för lastbilsdäck i Europa med över 2 400 däckproffs i 29 länder – kan Bridgestone erbjuda den service, övervakning och rådgivning som krävs för att optimera den långa livslängden hos Bridgestones lastbilsdäck ute på vägarna.

”Med Total Tyre Life hjälper vi åkeriägarna att förlänga livslängden på fordonsparkens däck och att sänka deras däckkostnader per kilometer över däckets totala livslängd”, säger Harald Van Ooteghem, Senior Manager, marknadsföringsplaner, affärsenhet Commercial på Bridgestone Europa.

Räkna ut hur mycket du kan spara på www.totaltyrelife.eu