'Som ett svar på fordonsparkernas ständiga kamp för att maximera prestandan samtidigt som de minimerar kostnaderna har Bridgestone utvecklat Total Tyre Care – en serie flexibla, kompletterande program för lastbilsdäck för åkeriföretag som vill vara på den säkra sidan.

Syftet med Total Tyre Care är att hälpa kunderna behålla kontrollen över däckrelaterade kostnader genom att maximera livslängden på sina fordonsparkers däck. Programmet omfattar därför det mest kompletta utbudet av däckunderhållstjänster. Programmet finns i två anpassningsbara avtal – Comfort4Fleet med fast pris per km, och det behovsbaserade, detaljspecificerade avtalet Flex4Fleet – som gör att åkeriägarna kan välja den lösning som passar just deras behov bäst.

”Total Tyre Care” är utformat för att möjliggöra för åkeriägarna att fokusera på sin kärnverksamhet och slippa oroa sig för däckservicen. Allt med vetskapen om att Bridgestone minimerar deras däckkostnader”, säger Harald Van Ooteghem, Senior Manager, marknadsföringsplanering, affärsenhet Commercial på Bridgestone Europa.

Bridgestones Total Tyre Care är byggt kring tre pelare för däckservice: Total Tyre Life, Total Tyre Services och Total Tyre Systems.

Total Tyre Life har till syfte att maximera däckens livslängd och därigenom sänka kostnaderna för däcken per km under däckets livscykel. Man gör det genom att tillhandahålla nya Bridgestone premiumdäck och Bandag regummerade däck. Det är därför som Bridgestones däckstommar – utgångspunkten för en multiplicering av däckets livslängd – är byggda för att hålla och även ger den slitstyrka som regummering kräver. Denna slitstyrka demonstreras av de nya Bridgestone-däcken

R-STEER 001 och R-DRIVE 001 för regionalkörning, som lanserades i oktober 2012. De nya däcken är konstruerade för att vara robusta vid mångsidig användning genom att tillhandahålla hög prestanda och en lång livslängd inom ett brett spektrum av driftförhållanden.

Bandag, världsledaren inom teknik för förhärdningsregummering, kan få ut mesta möjliga av Bridgestones däckstommar och ge lastbilsdäcket ett andra liv med i genomsnitt 30 % lägre kostnad än ett nytt däck.

Total Tyre Services är paketet som ser till att fordonsparkens lastbilar kan fortsätta vara ute på vägarna samt att de körs med maximal effektivitet. Systemet innehåller allt som ett åkeri behöver, från inspektioner av fordonsflottans däck till professionell tekniska rådgivning för att hålla däcken i toppskick och därmed maximera däckens totala livslängd.

Däcktjänsterna tillhandahålls av Truck Point, det största oberoende nätverket för lastbilsdäck i Europa, med mer än 2 400 proffs i 29 länder. För assistansen vid däckrelaterade stopp står Service Europe, dygnet runt, året om. Och Bandags nätverk står redo att tillhandahålla service och underhåll av däckstommarna för att du ska få ut mesta möjliga av dina Bridgestone lastbilsdäck.

Total Tyre Systems är den tredje pelaren i programmet, utformad för att ge åkeriägare fullständig överblick över däckens skick vid varje given tidpunkt. Tjänsterna backas upp av kraftfulla spårnings- och övervakningsverktyg: Bridgestones Internet-baserade inspektionsverktyg T2i, som kontrollerar däcktryck, status och mönsterdjup, och Bridgestones exklusiva system för däcktrycksövervakning (TPMS), ett sensordrivet system som ger information om trycket i realtid för ökad säkerhet, lägre bränsleförbrukning och förlängd livslängd hos däcken. Åkeriägarena får tillgång till skräddarsydd rapportering, för att hålla nere kostnaderna och maximera fordonsparkens drifttid.

Bridgestones Total Tyre Care-program presenterades för första gången vid IAA-mässan för Nyttofordon (Hall 16, monter C01) i Hannover, Tyskland, mellan den 20 och 27 september 2012.

Related Tyres