'Den 14 april slog Bandags nya franchisedrivna återförsäljaranläggning 5-Let Ltd. i Mezőszilas, Ungern upp portarna till sin nya regummeringsfabrik. Projektet, värt 2 miljoner euro, använder sig bland annat av Bandags senaste regummeringsteknik.

Bland de närmare 100 gästerna som hade bjudits in till invigningen fanns representanter från den ungerska regeringen samt Akihito Ishii, chef för lastbilar, bussar och regummering på Bridgestone Europa. På plats fanns även representanter för riks- och lokala media, företrädare för lokala organisationer i Mezőszilas, och vd:ar för intilliggande företag.

5-Let, det helägda ungerska företaget, är engagerat i gröna energilösningar, huvudsakligen geotermisk energi, sedan 1996. Vid regummering av lastbilsdäck går det åt 75 % mindre energi och råvaror än vid framställningen av nya däck. Regummering minskar även antalet däck som måste kasseras. Byggandet av den nya regummeringsfabriken är ett nytt steg framåt i 5-Lets engagemang för miljön.

I egenskap av Bandag-franchiseföretag har 5-Let tillgång till Bandags och Bridgestones breda sortiment av förstklassiga regummeringar. Det är goda nyheter för de ungerska åkeriägarna som vill kunna minska sin däckbudget. Bandag och Bridgestones regummeringar erbjuder prestanda som är likvärdig med nya däck men till betydligt lägre kostnad.

Den nya Bandag-återförsäljaren stärker även Bridgestones paketerbjudande till åkeriägarna i Ungern, bestående av nya däck, regummeringar och tjänster, utformade för att sänka kostnaderna för slutanvändaren.

Related Tyres