Bridgestone tillkännager lanseringen av en ny serie däck med Bandag-slitbana som exakt motsvarar Bridgestones on/off-road-premiumdäck, för ett enastående prisvärt skydd av investeringarna för fordonsflottor som används för transporter med högt slitage. De tre nya Bandag on/off-road-konstruktionerna är avsedda för drivaxel, trailer respektive användning på alla positioner.

Genom fusioneringen av Bandag och Bridgestone kombineras mer än 50 års expertis inom regummering efter förhärdning och den högteknologiska utvecklingen hos en av marknadens största däcktillverkare. Denna spännande nya satsning gör det möjligt för Bridgestone att tillverka Bandag-slitbanor som erbjuder en likvärdig kvalitet, prestanda och utseende som motsvarande nytillverkade Bridgestone-däck.

Robust, slitstarka och som nya
Gemensamt för den nya Bandag L355 (E) drivaxelslitbanan, M748 (E) trailerslitbanan och M840 (E) allroundslitbanan är den enastående motståndskraften mot skär- och flisskador. Bandag-produkterna kommer nu att kunna dra nytta av Bridgestones långa erfarenhet av off-road-däck och har utvecklat en ny, revolutionerande gummiblandning som har utformats för att klara även de mest krävande underlag.

Gummit i slitbanan och de förstärkta klackarna skyddar den viktiga däckstommen mot vassa föremål medan det extra djupa mönstret i slitbanan förlänger däckets livslängd även under de mest krävande körförhållandena.

Bandags tre nya slitbanekonstruktioner är utrustade med Bandag ECL-plattformens karakteriska välvda sektion. Detta gör att det praktiskt taget inte går att se skillnad på en Bandag L355 (E), M748 (E) eller M840 (E) regummering och motsvarande nytillverkat däck från Bridgestone. Men Bandags slitbanor är så mycket mer än det som går att se med blotta ögat, eftersom deras kvalitet, prestanda, tillförlitlighet och livslängd också kan jämföras med ett nytillverkat däck.

Tillförlitlighet och budget i fokus
On/off-road-segmentet förlitar sig till stor del på däckregummering för att optimera sina däckbudgetar och hållbarheten. Många ägare av fordonsflottor som är verksamma inom on/off-road-applikationer med högt slitage sätter värde på kombinationen av nya Bridgestone premiumdäck och tillförlitlig regummering av förhärdade däck. Detta gör att de tre Bridgestone-modeller som nu lanseras av Bandag garanterat kommer att tilltala åkerikunder som vill kunna upprätthålla optimal tillförlitlighet över flera däckslivslängder samtidigt som deras däckbudget räcker längre.