Ecopia är Bridgestones mest bränsleeffektiva lastbilsdäck. Tillsammans med Bandag FuelTech® regummeringar bidrar denna heltäckande däcklösning till att maximera besparingarna för åkeriägarna, samtidigt som den resulterar i en minskard miljöpåverkan.

Bättre för miljön

Som ett företag som är verksamt inom mobiltet arbetar Bridgestone målmedvetet för att minska CO2-utsläppen och för att bevara miljön. Bridgestone Group siktar mot att minska sina globala CO2-utsläpp (mätt per försäljningsenheter) som uppstår genom anskaffning, produkter, logistik, försäljning och återvinning i slutet av däckets livslängd med 35 %* fram till 2020, med fokus på att förbättra däckens rulleffektivitet.
Som ett bidrag till dessa mål är vi stolta över att kunna presentera vår nya flaggskeppsserie med förstklassiga lastbilsdäck för styraxel, drivaxel och släpvagn för motorvägstransporter. Banbrytande miljöprestanda

(1) Jämfört med nivåerna räkenskapsåret 2005


Spara bränsle

Upp till 5 %* lägre bränsleförbrukning jämfört med den föregående Ecopia-serien.

Upptäck helt nya ECOPIA H-STEER 001, ECOPIA H-DRIVE 001 och ECOPIA H-TRAILER 001, Bridgestones effektivaste lastbilsdäck för motorvägskörning någonsin, med ett kraftigt minska rullmotstånd som sänker bränsleförbrukningen med upp till 5 %* jämfört med den föregående Ecopia-serien utan att kompromissa med däckets livslängd. Det enastående väggreppet och bromsförmågan på våta vägbanor innebär dessutom att säkerhetsnivån har höjts ytterligare**.

Bridgestones exklusiva NanoPro-Tech™ gummiblandning minskar den invändiga friktionen mellan de olika däckblandningskomponenterna markant. Detta resulterar i en kraftig minskning av energiförlusterna och följaktligen av rullmotståndet. Detta leder i sin tur till direkta bränslebesparingar på uppemot 5 %, vilket har bevisats i omfattande tester.

Ecopia H002 performance

Lägre rullmotstånd och ökad hållbarhet.

Bridgestones exklusiva NanoPro-Tech™ gummiblandning minskar den invändiga friktionen mellan de olika däckblandningskomponenterna markant.

Detta minskar energiförlusterna i den översta blandningen när däcket roterar. Minskade energiförluster innebär ett minskat rullmotstånd, vilket i sin tur resulterar i lägre bränsleförbrukning.

Robust däckstomme för längre däcklivslängd och ökad regummeringsbarhet.

Bridgestones banbrytande WavedBelt™-teknik består av en vågformad remsa med 9 korder av stål. Remsan omsluts för att skapa det första och det andra bältlagren. Detta minskar belastningen och påfrestningarna på bältets kanter och ökar även däckstommens stabilitet och hållbarhet. Tekniken ger en jämn kontaktyta under däckets hela livslängd och minskar därigenom stommens utbuktning.

Optimera bränsleförbrukningen med Bridgestone och Webfleet Solutions.
Läs mer

Bridgestones Low Energy Pattern har tagits fram speciellt för att kunna styra rörelserna hos slitbaneblocken effektivare. Eftersom deformeringen är mindre minskar slitaget på slitbanan, och den minskade energiupptagning som detta resulterar i minskar även däckets rullmotstånd.