'Bridgestone Europa kommer återigen att presentera en stark laguppställning av Off-The-Road-däck på Bauma 2013, den internationella mässan för entreprenadmaskiner, byggmaterialmaskiner, gruvmaskiner och anläggningsfordon och i München, Tyskland, den 15 till 21 april.

Bridgestone, som håller till i Hall A6, monter nr 109/206, kommer för första gången presentera sitt Total Tyre Care-program, som har anpassats speciellt för OTR-åkeriernas behov i deras ständiga kamp för att maximera prestandan samtidigt som de minimerar kostnaderna.

Syftet med Total Tyre Care är att hälpa kunderna behålla kontrollen över däckrelaterade kostnader genom att maximera livslängden på sina fordonsparkers däck. Programmet har därför utformats kring tre pelare för däckhantering: Total Tyre Life, Total Tyre Services och Total Tyre Systems.

Total Tyre Life syftar till att maximera däckens livslängd och därmed sänka däckkostnaden per drifttimme, genom att tillhandahålla extremt hållbara premiumdäck. Bridgestones OTR-däck är kända för sin höga kvalitet och det breda däckprogrammet som tillgodoser alla behov som kunder världen inom gruvindustrin, byggbranschen, motorvägstjänster och hamnnäringen. Ett urval av produkter som nyligen har lanserat och andra välkända OTR-radialdäck, inklusive världens största, kommer att visas i Bridgestones monter.

20.5R25 VSDR: det nya, extradjupa premiumdäcket för lastmaskiner och schaktmaskiner

VSDR är det bästa mönstret för arbete under tuffa förhållanden såsom återvinning,

gruvnäring och stenbrytning. Jämfört med föregångaren (VDSL) erbjuder VSDR en markant förbättring av skärmotståndet och däckets livslängd, vilket resulterar i en lägre kostnad per drifttimme.

875/65R29 VLTS: robust service och hög dragkraft för ramstyrda dumprar

VLTS-mönstret har tagits fram speciellt för ramstyrda dumprar som kör på underlag med sten eller grus på gruvgårdar, stenbrott och storskaliga anläggnings- och byggarbetsplatser. Däckmönstret är känt för att säkerställa en lång livslängd hos däcket, liksom mycket hög dragkraft och ett enastående skärmotstånd. Denna nyligen däckdimension är den perfekta produkten för montering på 40– till 50-tonsdumprar.

26.5R15 VJT: hög produktivitet för hjullastare

Radialdäcken i VJT-serien är utformade för hjullastare inom bygg- och allround-applikationer. Utöver den höga stabiliteten och åkkomforten kännetecknas Bridgestone VIT av minimala vibrationer vid högre hastigheter, vilket gör att det lämpar sig perfekt för lastning och transport. De starka sidoväggarna ger den stabilitet

som krävs för hög produktivitet, medan klackskyddet minimerar skador till följd av skärningar och slag.

600/65R25 VSW: hög prestanda på snö och åretruntprestanda för bulldozrar och väghyvlar

VSW-mönstret har utvecklats för maskiner som opererar i snö, särskilt i Norden. Däckets breda kontaktyta erbjuder enastående stabilitet och minskat marktryck för minimala skador på underlaget.

59/80R63 VRF: för jättelika gruvtruckar

I Bridgestones monter är det ingen vågad gissning att tippa att detta enorma däck, världens största off-the-road-radialdäck, kommer att fånga mångas blickar. Däcket som väger hela 5,2 ton och som mäter 4,02 meter i diameter rekommenderas speciellt för applikationer med många ”ton-kilometer per timme”.

Denna outsize-modell är konstuerad för att monteras på jättelika 380- till 400-tons gruvtruckar som arbetar i kol- och koppargruvor och med oljesand, världen över.

Total Tyre Services är paketet som ser till att fordonen körs med maximal effektivitet. Paketet innehåller allt som ett åkeri, från inspektioner av fordonsflottans däck till professionell tekniska rådgivning för att hålla däcken i toppskick och därmed maximera däckens totala livslängd.

”OTR Elite” är en europeisk märkning som har tagits fram av Bridgestone för återförsäljare av OTR-däck som erbjuder högsta möjliga kvalitet på denna specialiserade marknad. Det är en garantin för att Bridgestones kunder betjänas av granskade däckspecialister med expertisen och utrustningen för att tillhandahålla den bästa rådgivningen och efterförsäljningsstödet, för att optimera prestandan och livslängden hos Bridgestones OTR-däck.

Total Tyre Systems är den tredje pelaren i programmet, utformad för att ge åkeriägare fullständig överblick över däckens skick vid varje given tidpunkt. Tjänsterna backas upp av ett kraftfullt spårnings- och övervakningsverktyg: Bridgestones TMS, ett Internetbaserat inspektionsprogram som registrerar däcktryck, status och mönsterdjup, tillhandahåller noggranna och tillförlitliga rapporter om hela prestandahistoriken för däcken med ett ögonkast. TMS möjliggör för kunderna att utvärdera däckens livslängd och beräkna framtida däckbyten, vilket gör att åkeriägarna kan sänka sina kostnader och maximera drifttiden för fordonsparken.